Zilveren rijksdaalder

Op deze pagina vindt u informatie over de Nederlands zilveren rijksdaalders. Algemene informatie zoals gewicht, diameter, etc. En informatie over de waarde van een zilveren rijksdaalder. Zilveren rijksdaalders zijn in verschillende jaartallen geslagen. Per periode zijn er verschillen in zilveren rijksdaalders. Onderstaand een overzicht:

Zie onze actuele inkoopprijs van een zilveren rijksdaalder

Nederlandse zilveren rijksdaalder 1929-1943:
zilveren rijksdaalder
Gewicht: 25,00 gram
Diamater: 38 mm
Zilvergehalte: 720/1000 
Nettogewicht zilver: 18 gram
Land van herkomst: Nederland Wilhelmina

Nederlandse zilveren rijksdaalder 1959-1966:

Gewicht: 15,00 gram
Diamater: 33 mm
Zilvergehaltegehalte: 720/1000
Nettogewicht zilver: 10,80 gram
Land van herkomst: Nederland Juliana

Verkoop zilveren rijksdaalders

Steeds vaker willen beleggers zilveren munten kopen i.p.v. zilveren baren, omdat zilveren munten onder de marge-regeling vallen en dus btw-vrij zijn aan te schaffen. De zilveren rijksdaalders worden dan ook dikwijls als kilo fijnzilver verkocht. Men ontvangt dan 1.389 gram, met een zilvergehalte van 72 % van de rijksdaalders is de som dus als volgt 1.389 x 72 % = 1.000 gram puur zilver.  Voor onze actuele voorraad en de actuele verkoopprijzen van dit Nederlands zilvergeld zie verkoop zilveren munten.

De zilveren rijksdaalders worden vaak in een mix verkocht samen met zilveren guldens en zilveren tientjes door elkaar.

Inkoop zilveren rijksdaalders en waarde

Om zilveren rijksdaalders te kunnen verkopen moeten wij ze natuurlijk ook inkopen. Als u nog een aantal zilveren rijksdaalders heeft en u wilt deze graag inwisselen voor geld dan kunt u deze bij ons inwisselen voor euro`s. Voor de waarde en onze actuele inkoopprijzen voor zilveren rijksdaalders kunt u altijd kijken op onze pagina inkoopprijzen.