Zilveren tientje

U heeft een zilveren tientje of meerdere zilveren tientjes en u wilt ze graag omzetten in €? Dat kan gemakkelijk en snel bij ons. Wij kopen al jaren zilveren tientjes in en zetten ze gemakkelijk om in €. Bel of mail direct voor een afspraak! Onze actuele inkoopprijs voor een zilveren tientje is:

Zilveren tientje (15 gr) jaren 90 € 5,23 per stuk
 Zilveren tientje (25 gr) jaren 70 € 8,72 per stuk

U ziet twee prijzen staan. Er zijn namelijk 2 soorten gouden tientjes. 1 is van Koningin Beatrix uit de jaren 90. De tweede is van Koningin Juliana uit de jaren 70. De zilveren tientjes van Koningin Juliana uit de jaren 70 komen het meeste voor.

Heeft u nog meer Nederlandse zilveren munten? Zoals de zilveren gulden en de rijksdaalder? Ook die kopen wij in! Kijk gauw naar onze actuele uitgebreide inkoopprijzen.

Hieronder vindt u meer info over de zilveren tientjes.

 Nederlandse zilveren tientjes Juliana 1970-1973:

Zilveren tientje inkoopZilveren tientjeGewicht: 25,00 gram
Diamater: 38 mm
Zilvergehalte: 720/1000
Nettogewicht zilver: 18 gram
Land van herkomst: Nederland

Nederlands zilveren tientje Beatrix jaren 90:

Gewicht: 15,00 gram
Diamater: 33 mm
Zilvergehaltegehalte: 720/1000
Nettogewicht zilver: 10,80 gram
Land van herkomst: Nederland

Er ontstaat soms nogal eens wat verwarring, omdat de oude zilveren tientjes verschillen qua gewicht, grootte en waarde van de nieuwe zilveren tientjes. Bovenstaand kunt u de verschillen zien en op basis daarvan kunt u zelf nagaan welke versie u heeft.

Zilveren tientjes kopen

Als belegger kunt u ook beleggen in zilveren tientjes. Zo kunt u op een btw/vrije manier beleggen in fysiek zilver. Op zilver baren zit namelijk altijd 21% btw. De zilveren tientjes vallen bij verkoop in de marge/regeling, waardoor u ze als belegger btw-vrij kan aankopen. Op onze verkooppagina kunt u altijd onze actuele voorraad en actuele verkoopprijzen nazien.