14 karaat goud

U heeft gouden sieraden van 14 karaat goud en wilt deze graag verkopen? Wij kopen het graag van u in en u krijgt direct uitbetaald. De goudprijs is 24/7 in beweging, wij actualiseren onze inkoopprijzen ieder kwartier automatisch. Zie hieronder onze actuele inkoopprijs voor 14 karaat goud per gram:

Inkoopprijs per 23-07-2024 om 23:55

 Karaat goud1-25 gram25+ gram
 14 karaat€ 37,20 per gram€ 38,20 per gram

Onze inkoopprijs is netto, er wordt dus niks meer verrekend of afgetrokken. Heeft u 20 gram 14 karaat goud, dan kunt u gewoon 20 x de bovenstaande inkoopprijs doen en dat is dan ook wat u daadwerkelijk ontvangt.

Bekijk ook onze overige inkoopprijzen

14 Karaat goud; hoe weet ik dat?

In Nederland moeten alle gouden sieraden en voorwerpen voorzien zijn van een goudkeur, in de afbeelding rechts ziet u deze Nederlandse goudkeuren staan. Daarin ziet u ook de goudkeuren voor 14 karaat goud staan. Kijk in uw sieraad of u een dergelijk keur ziet staan.

Komen uw sieraden niet uit Nederland? Dan zal er vaak ook geen Nederlands keur in staan. Wel staat er dan vaak “585” in of “14 k.”

Komt u er zelf niet uit? Geen nood, wij kunnen al uw gouden sieraden en voorwerpen testen met een speciale chemische zuren en zo achterhalen welk karaat goud het is.


Wat betekent het eigenlijk?

14 Karaat goud staat voor de zuiverheid van het goud in het sieraad of object. In het geval van 14 karaat is dat 58,5%. Dat betekent dus dat wanneer u 100 gram aan 14 karaat goud heeft, u in werkelijkheid 58,5 gram aan PUUR goud in handen heeft. De overige 41,5% bestaat ui andere metalen in de legering. Vaak zullen dit metalen zijn zoals: zilver, koper en nikkel, maar het kunnen ook andere metalen zijn.

Puur goud is van heel erg zacht en buigzaam, vandaar dat sieraden vaak niet van puur goud worden gemaakt, maar van een legering. Doordat puur goud zo zacht en buigzaam is, slijt het dan dus heel makkelijk en blijft het lastig in zijn originele vorm wanneer het gedragen of gebruikt wordt. Een legering van 14 karaat goud is veel slijt vaster en harder.

Waarde

Wilt u uw gouden sieraden verkopen, dan kunt u deze bij ons verkopen tegen contact geld. Omdat de waarde van goud afhankelijk is van de wereldwijde goudkoers en deze nogal fluctueert, kan de waarde van uw goud ook fluctueren. Op onze inkoopprijzen pagina kunt u altijd onze meest actuele inkoopprijzen voor 14 karaat goud per gram nazien en zo zelf berekenen wat uw goud waard is.

Onze inkoopprijzen zijn netto, er gaat dus niets meer vanaf en wij brengen geen kosten in rekening.