Werkwijze

Home » Werkwijze

  1. Maak een afspraak en kom langs. Wij zijn gevestigd in Cuijk, op alle woensdagen in Amsterdam en alle maandagen in Rotterdam. Langskomen kan vaak nog op erg korte termijn (dezelfde dag dat u belt).

2. Wij kijken uw goud na op keurmerken en keurtekens en sorteren het per gehalte. Als er geen keurmerken in staan dan toetsen wij uw goud met de zogenaamde toetssteenmethode.

Goud wegen op weegschaal

3. Als alles getoetst is wordt het gesorteerd en gewogen. 14 Karaat goud gaat bij 14 karaat goud en 18 karaat goud gaat bij 18 karaat, etc.

4. De totale inkoopprijs wordt berekend. Onze inkoopprijzen zijn netto en staan altijd online. U kunt zelf thuis al uitrekenen wat uw goud waard is. Heeft u 100 gram 14 karaat goud, dan is de rekensom 100 x de dan actuele inkoopprijs voor 14 karaat goud per gram.

contant-uitbetaald-dawsongold

5. Bij akkoord krijgt u meteen uitbetaald. We hebben daarvoor een geldig legitimatiebewijs nodig. De betaling gaat per bank of contant.

Hoe het verkopen van uw goud werkt

“Ik heb wat goud te koop en wil dit graag inwisselen voor geld..en nu? Waar kan ik terecht en hoe gaat dat nu precies in zijn werk?”

Bovenstaand citaat is iets wat veel mensen zich afvragen wanneer zij besluiten hun goud en/of zilver te verkopen. Sommige mensen kunnen door de bomen het bos niet meer zien, omdat er de afgelopen 2 jaar ontzettend veel nieuwe bedrijfjes uit de grond zijn geschoten die allemaal goud inkopen en al die bedrijfjes doen de dingen op hun eigen manier met eigen werkwijzen en eigen prijzen.

Op deze pagina willen wij u zoveel mogelijk laten zien en informeren over de werkwijze en de manier waarop wij goud inkopen en hoe wij daarbij te werk gaan. Onderstaand in tekst uitgelegd en links geillustreerd met filmpjes. Mocht u toch nog vragen hebben kijkt u dan eens op de F.A.Q. of op onze goud- en zilver encyclopedie, u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Zelf vooronderzoek doen

U heeft wat goud te koop en u wilt dit graag inwisselen voor geld. In die fase raden wij mensen eerst altijd aan om zelf al enig onderzoek te doen naar hetgeen men precies heeft (is het wel echt goud en zo ja wat is het gehalte, wat weegt het geheel en wat is daar ongeveer de waarde van?). Thuis kunt u zelf het beste de sieraden nalopen op keurmerken en keurtekens. Zo kunt u zelf nagaan of u bijvoorbeeld sieraden heeft van 14 karaat – of van 18 karaat goud. Schrik niet als u niks kunt vinden in uw sieraden. Het kan zijn dat er niks instaat, omdat uw sieraden uit het buitenland komen, merkjes en keurtekens eruit gesleten zijn wegens het dragen of dat de maker er gewoonweg niks ingezet heeft. Geen zorgen, wij kunnen altijd nagaan of u echt goud heeft en wat het gehalte is.

Vervolgens kunt u uw goud zelf wegen op bijvoorbeeld een keukenweegschaal (let wel een keukenweegschaal wijkt vaak af van het werkelijke gewicht omdat deze niet geijkt en gekalibreerd is, u moet het gewicht op een keukenweegschaal dan ook zien als indicatie).

Als het gewicht bekend is kunt u zelf op onze inkooppagina zien wat de waarde van uw goud op dat moment zou moeten zijn.

filmpje goud testen

Filmpje goud testen

In dit filmpje laten we zien hoe het testen van goud werkt

filmpje zilver testen

Filmpje zilver testen

In dit filmpje laten we zien hoe het testen van zilver werkt

Gehalte goud keurtekens

Keurtekens goud en zilver

Overzicht van de officiële Nederlandse keurtekens van goud en zilver