Concept: Dawson Gold

Home » Concept: Dawson Gold

Concept: Dawson Gold

“Goud inkopen, hoe kom je daar nou bij en hoe verdien je daar geld mee” is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Het is altijd leuk om het daarover te hebben en dat soort vragen te beantwoorden. Ik heb deze vraag ondertussen al zo vaak beantwoord dat het als een versje voor me geworden is, maar ik zal het hier nog eens kort uiteenzetten.

Ik kocht ooit zelf een partij gouden trouwringen uit het failliessement van een fabriek die sieraden maakte. Los van de goudwaarde was ik voornamelijk geïntereseerd in de waarde van de ring als sieraad. Toch wil je natuurlijk altijd een inschatting maken van het risico dat je loopt dus toch maar even naar de “metaalwaarde” van het goud gekeken. Op dat moment betaalde de gemiddelde edelmetaalhandel op internet zo`n € 10,- per gram voor 14 karaat (dat waren nog eens tijden, zie de prijzen van nu).

Vervolgens ging ik met de ringen naar wat juweliers in de stad en tot mijn ontdekking kwamen alle vijf de juweliers niet verder dan € 5,50 per gram. Had ik het dan niet goed gezien op internet, of zat er nog een addertje onder het gras? Daar kwam ik maar op één manier achter. Bellen en langsgaan. Tot mijn verbazing kreeg ik bij die destbetreffende handelaar het genoemde bedrag zoals op internet vermeld stond. Bij de juwelier kreeg ik gemiddeld de helft van dat bedrag!

Ik zag toch nog regelmatig in de stad dat de juweliers toch ook goud inkochten voor de helft van het geld als wat men gemiddeld bij een edelmetaalhandel kon krijgen. Ik kon toen al rekenen en bedacht me dat als ik van vrienden en bekenden goud zou inkopen, voor meer geld dan wat de juwelier ze bood, ik nog altijd wat winst overhield wanneer ik het aan een edelmetaalhandel verkocht. De eerste dag nadat dit idee zich van mij meester had gemaakt had ik zowaar al 1 klant. Vanaf dat moment zijn de mensen niet meer gestopt met bellen om goud in te leveren. Het werden steeds meer mensen die belden en ik besloot na enige tijd zelf een edelmetaalhandel te beginnen: Dawson Gold was geboren. Welnu, hoe steekt dat concept nou precies in elkaar en waar staan wij voor?

 

Onze 3 garanties:

1. Altijd transparant

Transparantie vinden wij het belangrijkste en meest waardevolle woord als het op goud inkopen aankomt. Om die reden zetten wij altijd onze meest actuele inkoopprijzen op onze website zodat voor iedereen duidelijk is wat wij betalen voor uw goud. Dezeinkoopprijzen zijn gekoppeld aan de goudkoers en worden automatisch aangepast als er fluctuaties in de goudkoers optreden.

Daarnaast laten wij de klant met alles wat we doen meekijken. We testen het goud in uw bijzijn, laten zien hoe we het goud testen op echtheid en gehalte en geven uitleg.  Onze weegschaal staat op tafel en is voor u als klant duidelijk zichtbaar!

2. Nooit verassingen achteraf

Bij ons weet u van te voren waar u aan toe bent. Duidelijk, helder en simpel. Onze inkoopprijzen kunt u altijd nazien op onze website. Dat zijn onze netto inkoopprijzen, de inkoopprijzen die op onze website staan zijn ook werkelijk onze echte inkoopprijzen. U kunt deze inkoopprijzen gewoon vermenigvuldigen met het gewicht aan goud dat u heeft! “What you see is what you get,” daar staan we voor.

3. Altijd een hoge en eerlijke goudprijs

Regelmatig zien we verschillende bedrijven adverteren met “de hoogste prijs van Nederland,” “De beste prijs,” “wij betalen altijd de hoogste prijs.” Hoewel ze het allemaal roepen kan er in werkelijkheid toch maar altijd één werkelijk de hoogste prijs van Nederland betalen? Wij houden de prijzen van de concurrenten nauwlettend in de gaten en zorgen er altijd voor dat wij bij de “hogere” inkoopprijzen horen. Onze inkoopprijzen zijn altijd automatisch gekoppeld aan de actuele goudkoers.

Al onze inkoopprijzen zijn netto!