Goud

Goud, hoe zit dat nou met karaten? Oud goud, sloopgoud, sieraden, etc.? Wat is beleggingsgoud en hoe kan ik erin beleggen  Wat is de waarde en waar en hoe kan ik mijn goud verkopen? Allemaal vragen die u kunt hebben wanneer u denkt aan “goud.” Op deze pagina proberen we u zoveel mogelijk praktische informatie te geven.

Waarde van goud

In de tabel hier rechts ziet u de meest actuele koers van goud. Deze is constant in beweging en kan zelfs van minuut tot minuut veranderen. Doordat het wereldwijd verhandeld wordt en vraag & aanbod wereldwijd continue veranderen, veranderd daarmee ook de prijs continue. De prijs die u hier vermeld ziet staan is voor PUUR goud.

Goudkoers per 21-04-2024 om 13:03 
Goudkoers per kilo€ 71.372
Goudkoers per gram€ 71,37
Goudkoers per oz€ 2.220

Inkoop

Wij kopen goud in, bij ons kunt u dus al uw goud verkopen. Van oud goud tot gouden munten en – baren en ook industrieel goud en zelfs gouden tanden. Sieraden zijn er vaak in verschillende karaten. Voor de meest voorkomende objecten zetten we onze actuele inkoopprijzen online en op onze website. Zo kunt u zelf altijd zien wat wij betalen wanneer u uw goud aan ons verkoopt.

Bekijk hier onze INKOOPPRIJZEN!

Als u iets heeft wat u graag wilt verkopen neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zijn gevestigd in Cuijk en op woensdagen ook in Amsterdam.

Verkoop / beleggen in goud

Naast onze inkoop, verkopen wij ook beleggingsgoud. Dat zijn dus gouden munten en goudbaren. Doordat wij verkopen uit inkoop, wisselt onze voorraad nogal snel. Dit maakt ook dat ons assortiment niet altijd even breed is en we zelfs weleens helemaal uitverkocht kunnen zijn. Maar daar tegenover staat dat wij altijd direct uit eigen voorraad kunnen leveren en we ook scherpe prijzen kunnen hanteren. Ook vindt u bij ons dingen die u bij andere niet altijd tegenkomt, doordat wij bij het inkopen soms leuke en unieke items tegenkomen.

In onze webshop kunt u direct zien wat wij op voorraad hebben en tegen welke prijs. Dit kunt u daar ook meteen bestellen en betalen.

Neem snel een kijkje in onze WEBSHOP!

Algemene informatie

Goud is een scheikundig element dat in de natuur voorkomt en in de natuur ontstaan is. De mens kan het tot op heden niet kunstmatig produceren. De scheikundige benaming is Aurum met als symbool AU en met atoomnummer 79. Het gele metaal is niet gevoelig voor oxidatie en zal dus nooit gaan roesten of verkleuren, daarom is het een edelmetaal en wordt het ook wel “de koning der metalen” genoemd.

Het spreekt al sinds mensenheugenis tot de verbeelding en heeft een bepaalde aantrekkingskracht op de mens. Maar wat is het nou precies en wat maakt het nou zó bijzonder en daarmee ook zo waardevol? Er zijn een aantal zeer unieke eigenschappen die het mede zo bijzonder maken:

Karaat

Het karaat geeft de zuiverheid aan. Hoe hoger het karaat, hoe zuiverder het goud. 24 karaat is daarbij het hoogste. De gehalte aanduiding geeft eigenlijk weer hoeveel % zuiver een sieraad is. 18 karaat wordt bijvoorbeeld aangeduid met “750” en staat simpelweg voor 75% zuiver.


Vindplaatsen en winning

Vindplaatsen zijn voornamelijk:

  • Afrika
  • Zuid-Amerika
  • Noord-Amerika
  • Canada/Alaska

Daarnaast wordt het ook wel gewonnen in Rusland, sommige plaatsen in Azië. En zelfs Europa heeft goudmijnen, dat weten maar weinig mensen, maar in Spanje en Zweden wordt het edelmetaal ook gewonnen.

De winning is echter erg arbeidsintensief en ook erg duur. Hoge kosten van arbeid, grote machines, vergunningen, onderhoud, brandstof en verwerking maken het een erg kostbaar proces.